niedziela, 6 października 2019

, , ,

Twarogowa owsianka pieczona

Przyznajcie się jak często zdarza Wam się pomijać śniadania albo chwytać rano cokolwiek byle zagłuszyć głód? 
Mało kto ma rano czas na przygotowywanie skomplikowanych potraw i spokojne, długie celebrowanie śniadań, szczególnie w tygodniu. Doskonale to rozumiem, dlatego nie oceniam, a postaram się pomóc ;)

Co zatem zrobić, żeby mieć rano zdrowe, pożywne śniadanie, ale nie poświęcić na jego przygotowanie ani minuty? Należy przygotować je dzień wcześniej! Co więcej możemy od razu przygotować takie śniadanie na 2 lub 3 dni i szczycić się tym, że codziennie mamy pyszne, zdrowe domowe śniadanko ;)

Jest oczywiście wiele opcji, które możecie wykorzystać w tej sytuacji, ale najpyszniejszym moim zdaniem jest pieczona owsianka! Jeśli lubicie słodkości i lubicie jeść śniadania na słodko to to jest coś dla Was. Smakuje jak ciastko, a jest zdrowa, pożywna i syci na długo. Wszystko co musicie zrobić to dzień wcześniej połączyć wszystkie składniki, dodać ulubione owoce, upiec owsiankę i upieczoną poporcjować i przełożyć do pojemników, żeby rano zabrać je ze sobą.


Twarogowa owsianka pieczona



TWAROGOWA OWSIANKA PIECZONA 





100 g płatków owsianych
100 g płatków jaglanych
150 g twarogu typu włoskiego
2 jajka
Dojrzały banan
2 brzoskwinie
Skórka pomarańczowa



  • Płatki zalać wrzątkiem i zostawić do wchłonięcia wody
  • Banana zblendować z twarogiem i jajkami
  • Namoczone płatki połączyć z masą jajeczno - twarogową
  • Dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie i skórkę pomarańczową 
  • Piec około 30 minut w 180 stopniach

Share:

0 komentarze:

Prześlij komentarz