niedziela, 18 listopada 2018

, , , , ,

Owoce pod kokosową kruszonką

Propozycja na bardzo prosty i zdrowy deser. Soczyste, miękkie owoce i chrupiąca kruszonka komponują się idealnie. Deser jest słodki mimo, że nie dodajemy do niego ani grama cukru. Owoce do deseru możecie modyfikować i wybrać takie jakie najbardziej lubicie. Ostrzegam tylko przed dodawaniem mandarynki, po upieczeniu robi się gorzka.

Owoce pod kokosową kruszonką


OWOCE POD KOKOSOWĄ KRUSZONKĄ




Ulubione owoce, u mnie gruszka, kaki, brzoskwinie
Dojrzały banan
3 łyżki mąki kokosowej
3 łyżki płatków owsianych
Cynamon/skórka pomarańczowa


  • Owoce pokroić na mniejsze kawałki, włożyć do naczynia, w którym będziemy zapiekać (u mnie mała tortownica)
  • Banana rozgnieść widelcem, dodać mąkę, płatki  oraz cynamon i połączyć dokładnie, jeśli masa będzie zbyt luźna dodać więcej mąki
  • Powstałe ciasto pokruszyć na owoce
  • Zapiekać w 180 stopniach 20-30 minut w zależności jak mocno przypieczoną górę chcemy osiągnąć
Share:

0 komentarze:

Prześlij komentarz