niedziela, 3 czerwca 2018

, , , ,

Sałatka z czarną soczewicą, burakiem, gruszką i serem pleśniowym

Połączenie burak-grusza-ser pleśniowy jest strzałem w dziesiątkę ;) Słodkość gruszki i buraka przełamana wyrazistym smakiem sera. Całości idealnie dopełnia z kolei sos musztardowo-miodowy. 

Te pyszne smaki łączy w sobie lekka sałatka, która dzięki dodatkowi pożywnej soczewicy jest doskonałą propozycją na lekki obiad. Z powodzeniem można zapakować ją do pudełka i zabrać do pracy.


Sałatka z czarną soczewicą, burakiem, gruszką i serem pleśniowym



SAŁATKA Z CZARNĄ SOCZEWICĄ, BURAKIEM, GRUSZKĄ I SEREM PLEŚNIOWYM




Dwie duże garści rukoli
Mały ugotowany/upieczony burak
Mała gruszka
4-5 łyżek ugotowanej czarnej soczewicy
Kawałek sera z niebieską pleśnią

Dressing
Łyżeczka miodu
Łyżeczka ostrej musztardy 
Sok z połówki cytryny
Odrobina oliwy


Share:

0 komentarze:

Prześlij komentarz